Nieuws

Google bergt online keurmerk Trusted Stores op

Google keurmerk Trusted Stores houdt op te bestaan, en wordt binnenkort vervangen door Google Customer Reviews.

Google Trusted Stores werd enkele jaren geleden gelanceerd als een kwaliteitslabel voor online handelaren. Deelnemende webwinkels kregen een badge als bewijs van betrouwbaarheid, tijdige verzending en goede klantenservice, en kopers konden in die webshops rekenen op een aankoopbescherming waarbij Google bij geschillen tot 1.000 dollar terugbetaalde. Nu het keurmerk wordt afgedankt, wordt meteen ook afscheid genomen van die aankoopbescherming.
Als een alternatief voor Trusted Stores, schuift Google de zogenaamde Customer Reviews naar voren. Het programma is uitgerust met veel van dezelfde features, zoals het tonen van klantenreviews in de webshop, bij de zoekresultaten, en een badge die handelaren online kunnen tentoonstellen. De aankoopbescherming zal echter niet meer ondersteund worden.
 
Webwinkeliers die Trusted Stores gebruiken worden automatisch overgezet op Google Customer Reviews, ‘sometime during March 2017′.
Google motiveert de koerswijziging als volgt: ‘We hebben deze verandering doorgevoerd zodat we je beter kunnen ondersteunen bij het verkrijgen van kwalitatieve recensies en verkopersbeoordelingen, de twee belangrijke factoren om meer verkeer naar je site te leiden.’
Handelaars met een Trusted Stores-account zullen ‘ergens in maart 2017’ worden overgezet naar een Google Customer Reviews-account. Tijdens de migratie waarschuwt Google dat de toegang tot de account tijdelijk verhinderd kan worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business