Nieuws

Carrefour lanceert eigen maaltijdbox in heel België

Na gespecialiseerde retailers als HelloFresh, start nu ook Carrefour een eigen reeks maaltijdboxen in België.

De supermarktketen ging in oktober al eens kort aan de slag met maaltijdboxen, in wat uiteindelijk een succesvol proefproject is gebleken. Vanaf vandaag zijn de maaltijdboxen dan ook terug van weggeweest, en kunnen klanten op de website terecht om een box te bestellen. Op 13 maart starten de eerste afhalingen.

Veggie-recepten heruitgevonden

De maaltijdbox kreeg de naam ‘Simply You Box’, naar het gratis magazine van de supermarktketen. In de box vinden klanten drie recepten voor twee of vier personen, die telkens in maximum dertig minuten kunnen worden bereid. In tegenstelling tot vele andere maaltijdbox-leveranciers, geeft Carrefour de klant tot op zekere hoogte vrijheid om te beslissen welke recepten in de doos terechtkomen. Elke week worden negen recepten bekendgemaakt: drie vegetarische, drie klassieke en drie familievriendelijke recepten. Uit dat aanbod kunnen klanten in elke mogelijke combinatie drie recepten kiezen.

Het is dus mogelijk om een volledig vegetarische doos samen te stellen, maar ook om van elke categorie één recept uit te proberen. De vegetarische recepten ondergingen sinds de proefperiode enkele verbeteringen, zo blijkt bovendien uit het persbericht. De gerechten zouden sindsdien “verfijnder” zijn.

Sneller afhalen

De dozen worden besteld op het online portaal van Carrefour en moeten in de winkel worden afgehaald. Ook aan dat aspect werd gesleuteld sinds de proefperiode. In het proefproject waren klanten namelijk genoodzaakt om de doos bij de afhaling in de winkel af te rekenen, wat voor sommigen te lang duurde. Nu de dozen officieel gelanceerd worden, kunnen ze ook online worden afgerekend, waardoor het afhalen sneller kan. Levering aan huis is vooralsnog niet mogelijk, maar Carrefour laat weten dat het de mogelijkheden bestudeert.

 

Een Simply You Box voor twee personen kost 40 euro; voor één voor vier personen ben je 60 euro kwijt. Er is geen abonnementsformule beschikbaar, hoewel klanten wel meteen voor vier weken kunnen bestellen. De maaltijdbox kan in elke Belgische Carrefour worden afgehaald.

 

https://www.twinkle.be/nieuws/167543/carrefour-experimenteert-met-levering-binnen-2-uur/

 

 

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business