Coolblue pronkt met mooie jaarcijfers, en kondigt eveneens een nieuw winkelconcept aan. Hoe het concept precies in elkaar zit, houdt de keten nog even voor zich.

Advertentie

Coolblue kan tevreden terugblikken op een financiële jaar. De e-commercegigant in België en Nederland draaide zo’n 857 miljoen euro omzet, de helft meer dan in 2015. Oprichter Pieter Zwart dankt de mooie resultaten aan de sterke groei op de Belgische en Nederlandse e-commercemarkt, en voegt eraan toe dat Coolblue de diensten via ‘1001 manieren’ heeft verbeterd, waardoor klanten hen beter vinden en meer kopen. Behalve de jaarcijfers, lichtte Coolblue ook een tipje van de sluier over de toekomstplannen.

Nieuwe winkelconcept

Zo wordt het centrale magazijn in Tilburg nogmaals uitgebreid tot een oppervlakte van 88.000 m², het equivalent van 18 voetbalvelden. Daarnaast wordt de opening van een nieuwe Coolblue-winkel aangekondigd, maar blijft Zwart opvallend zwijgzaam over het hoe en wat.

‘Ons nieuwe winkelconcept, dat is niet alleen ontzettend ‘Cool’ en ‘blauw’, maar ontzettend groot. Het wordt echt het paradepaardje van Coolblue,’ laat Zwart weten in een videoboodschap. Over de concrete invulling van het concept en nota bene de locatie van de nieuwe vestiging houdt hij de lippen stijf op elkaar.

Coolblue opende tot nu toe drie fysieke winkels in België. In het nieuwste filiaal zette de retailonderneming in op de ‘ervaring’ van producten. Zo worden in de winkel ervaringseilanden opgesteld die klanten de kans geven om producten die ze online vinden nu ook van dichtbij te bekijken en aan te raken. Of het nieuwe winkelconcept hier op verdergaat, is niet bekend.

NPS-score ‘ongekend hoog’

Verder liet Zwart weten dat hij bijzonder trots is op de eigen bezorgdienst, en de hoge NPS-score van Coolblue. De NPS (‘net promoter score’) geeft aan hoe sterk je klanten geneigd zijn om je diensten aan te bevelen aan anderen, en wordt gemeten door klanten te ondervragen. Coolblue behaalde dit jaar een gemiddelde score van 67, een record voor het bedrijf en volgens Zwart een ‘ongekend hoog’ getal.

 

Coolblue binnenkort in het Frans?

 

 

 


 

Advertentie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here