Nieuws

Belfius maakt contactloos betalen mogelijk met elke betaalkaart

Belfius maakt het mogelijk om binnenkort contactloos mobiel te betalen via NFC met behulp van je smartphone en de Belfius-app.

Hoewel het contactloos mobiel betalen in het buitenland al meer is ingeburgerd dan in België, werd de methode ook hier al geïntroduceerd. Zo lanceerde Seqr eind vorig jaar nog de eerste app die het contactloze betalen met NFC-technologie mogelijk maakte. Nu springt ook Belfius op de kar met een eigen oplossing.

Gebruikers kunnen tegen het einde van het jaar met de Belfius Mobile-app in elke winkel contactloos betalen met behulp van een compatibele Android-smartphone. De betaaloplossing werkt met een NFC-verbinding (near field communication) waardoor het toestel bij het afrekenen slechts naast de betaalterminal gehouden moet worden alvorens de betaling automatisch wordt uitgevoerd. Voor bedragen onder de 20 euro hoeven gebruikers zelfs geen pincode in te geven; bij grotere bedragen is dat wel verplicht.

Bovendien, zegt Belfius in een persbericht, heb je geen Belfius-bankkaart nodig om met de app te werken. De app werkt met alle betaalkaarten, en -methoden zoals Bancontact, Maestro, MasterCard of Visa. De kaart zelf moet niet per se aanwezig zijn bij de transactie. Ook kan je met de app zowel in binnen- als buitenland betalen, en is er geen internetverbinding nodig om een betaling uit te voeren.

De betaalmethode wordt vanaf mei uitgerold en ten laatste tegen juni voor elke gebruiker beschikbaar zijn. Of je de betaalmethode meteen kan gebruiken, is minder zeker. Betaalterminals van Worldline zijn al uitgerust met de noodzakelijk NFC-technologie; andere terminals worden pas tegen het einde van het jaar compatibel gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business