Gartner en IDC rapporteren het zevende opeenvolgende kwartaal waarbij wereldwijd steeds minder pc's verkocht worden. Is er vanaf deze zomer een kans op een heropleving?

Google experimenteert in de VS met een tijdelijk gratis 'shopping'-functie voor de Google Home. Klanten kunnen er artikelen kopen met hun stem.


Google Home, Google’s idee van een voice-assistent in een klein huiselijk apparaat, maakt het sinds deze week mogelijk om online te shoppen. Aanvankelijk was dat een exclusieve feature op Amazons virtuele butler, de Amazon Echo, maar nu begeeft ook Google zich op het e-commerceveld.

Shoppen via commando’s

Gebruikers met de Google Home kunnen het apparaat vragen om een artikel, zoals toiletpapier of koffie, waarna het toestel op zoek gaat in een selectie van online winkels. Zodra het het item vindt bij één van die handelaars, zal het de prijs meegeven, waarop de gebruiker akkoord kan gaan met de aankoop, of kan besluiten om verder te zoeken.

Voorlopig komen enkel een selectie Amerikaanse winkelketens – waaronder Toys R Us, Whole Foods en Walgreen – in aanmerking voor het project, en werkt het systeem alleen maar met kleine, huishoudelijke artikelen met een waarde tussen de 4 en 100 dollar, weet Geekwire. Voor het bestellen en het leveren van de producten wordt het Google Express-programma gebruikt, een dienst die gebruikers 95 dollar per jaar kost, maar voor Google Home-gebruikers tot eind april volledig gratis is.


Tot eind april gratis

De nieuwe manier van online shoppen maakt de drempel voor een aankoop praktisch onbestaande. Nog net voor je naar je werk vertrekt even roepen naar Google Home dat de koffie op is, en een nieuw pak ligt de volgende dag op je deurmat: makkelijker kan niet.

E-commercegigant Amazon bouwde een gelijkaardige functie in de eigen thuisassistent, die in tegenstelling tot de Google Home ook in het VK en Duitsland te verkrijgen is. De koopfunctie werkt evenwel ook bij de Echo – tot nu toe – enkel in de Verenigde Staten.

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here