Nieuws

Bol.com lanceert gratis augmented reality-app

Een gratis applicatie die meubelstukken virtueel projecteert in een ruimte, moet klanten helpen met het kiezen van meubels op de online marktplaats.

Meubels kiezen online is geen makkelijke klus; zelfs met afmetingen en productfoto’s is het moeilijk om je in te beelden welke meubels nu net passen in je huis. Dat weet ook bol.com. Het bedrijf lanceert een gratis applicatie om de meubelen virtueel in je woonkamer te zetten.

Laag over de werkelijkheid

Met augmented reality wordt het mogelijk om een ‘laag’ te leggen over wat je ziet door je smartphonecamera. Door een markeerder – een specifieke prent die te downloaden is op bol.com – in de kamer te leggen, weet de app waar het het meubel kan projecteren. Het volstaat dan om je camera op de kamer te richten en een meubel te kiezen: op het scherm zie je het stuk dan in de kamer staan. In de app is het ook mogelijk om de stukken te draaien of te verplaatsen en, indien beschikbaar, van kleur te veranderen.

Via de app kan je de meubelen bovendien ook in virtual reality bekijken. Daarvoor heb je een VR-bril nodig waar je je smartphone in kan bevestigen, zoals de Google Cardboard. In tegenstelling tot augmented reality, zie je dan niet meer de ruimte waar je je in bevindt, maar kan je het stuk wel van dichtbij bekijken als het ware het een virtuele showroom.

Binnenkort meer

Tot nu toe zijn er zo’n 120 meubelstukken die in de app kunnen worden geladen. Wellicht wordt dat aanbod binnenkort uitgebreid; bol.com laat weten dat ze in de komende maanden meer willen experimenteren met augmented reality.

Voorlopig is de app alleen te verkrijgen in iOS, en zijn er geen concrete plannen om ook een Android-versie beschikbaar te maken, laat woordvoerster Marjolein Verkerk weten aan Twinkle.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business