Schoenenwinkels van Eram zouden binnenkort uit het straatbeeld kunnen verdwijnen. De Franse keten geeft het op na teleurstellende financiële resultaten, en ook een treurige online verkoop zou een rol spelen.

Advertentie

Volgens De Tijd werkte Eram al langer aan een herstructurering van de Belgische tak, maar in de plaats daarvan heeft het bedrijf nu besloten om ons land te verlaten. De afgelopen jaren kon Eram in België namelijk op weinig succes rekenen. In 2015 maakte het bedrijf een nettoverlies van zo’n 2,6 miljoen euro, en de resultaten van het afgelopen jaar – hoewel niet bekend – schijnen geen verbetering in te houden.

Ook e-commerce zou een rol spelen in de teleurgang van de keten. Nadat duidelijk werd dat Eram een herstructurering plande, liet Evelyne Zabus, afgevaardigde van de christelijke vakbond CNE, weten dat dat te wijten was aan verschillende factoren. De Belgische branche zat onder andere in slechte papieren vanwege “een daling van de omzet, de toegenomen concurrentie en de moeilijke omschakeling naar online verkoop”.

Nu de keten België verlaat, dreigen zo’n 28 filialen de deuren te sluiten. Daarmee staan 130 jobs op de helling: bijna het dubbele van de 70 banen die in de oorspronkelijke herstructurering gesneuveld zouden zijn. Om het verlies aan jobs toch enigszins te compenseren, is Eram op zoek naar een overnemer die de winkels kan overnemen. In maart worden enkele kandidaten voorgesteld aan de vakbonden; tot dan blijven de Eram-winkels gewoon open.

 

Wehkamp België ‘stopt er even mee’


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here