Nieuws

Eerste vaste drone-route geopend in Frankrijk

In Frankrijk mogen drones ingezet worden over een vast traject van 15 kilometer om pakjes te leveren.

Nadat Amazon vorige week voor de eerste keer een pakje verstuurd per drone, kondigt DPDgroup aan dat ze een vaste drone-route openen in Frankrijk. Het bedrijf heeft na een succesvolle testperiode officieel de toestemming gekregen van de Franse burgerluchtvaartautoriteit om de route in gebruik te nemen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=JqJgwVOp2xQ

 

De verbinding beslaat 15 kilometer tussen St.-Maximin-La-Sainte-Beaume en Pourrières. Wekelijks zullen drones via die weg pakjes leveren aan het groepje bedrijven en start-ups die in Pourrières gevestigd zijn. De vliegtuigjes die op de verbinding worden ingezet kunnen tot 3 kilogram dragen en een snelheid halen van 30 km/u. Ze zijn verder uitgerust met een automatische parachute die activeert wanneer “abnormaal vlieggedrag” wordt gedetecteerd.

In tegenstelling tot Amazon, maakt DPD gebruik van een terminal om de drones te laten opstijgen en landen. Dat zorgt ervoor dat niemand in contact kan komen met de drone wanneer die de grond nadert, en vergemakkelijkt het laden en lossen van het pakketje.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business