Nieuws

Betaal vanaf nu online met maaltijd- en ecocheques

Edenred maakt het mogelijk om elektronische maaltijd- en ecocheques te gebruiken als een online betaalmiddel op vraag van klanten en handelaars.

In plaats van de oude, papieren bonnen, beschikken meeste werknemers vandaag over één kaart met zowel maaltijd- als ecocheques. Dat is veel makkelijker dan vroeger, maar toch liet de methode te wensen over. De cheques mochten dan wel elektronisch zijn, als online betaalmiddel telden ze niet. Edenred maakt bekend dat ook dat achter de rug is: elektronische cheques van Edenred kunnen nu door online handelaars aanvaard worden.

Succesvolle testfase

Het was al langer bekend dat Edenrad experimenteerde met een dergelijk idee. Een testfase eerder dit jaar moest uitwijzen hoe haalbaar het online betaalmiddel was, waarna de nodige juridische en technische maatregelen genomen werden. Die testen zijn met succes beëindigd, zo blijkt.

Duizend handelaars

Het online betalen met elektronische cheques is zowel voor handelaar als klant een pluspunt, maakt de Belgische dienstverlener zich sterk. Handelaars kunnen een extra betaalmiddel aanbieden – eentje dat bovendien op en top Belgisch is, en een competitief voordeel kan betekenen tegenover onze noorderburen – terwijl klanten op meer plaatsen terechtkunnen met hun cheques.

Tot nu toe worden de elektronische cheques aanvaard bij een handvol handelaars. In 2017 mikt Edenred echter om die verzameling uit te breiden tot zo’n duizend restaurants en winkels.

 

https://www.twinkle.be/achtergrond/166587/belg-kiest-resoluut-voor-paypal-als-favoriete-betaalmiddel/

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business