Nieuws

PostNL wijst bod bpost opnieuw af

Bpost is nogmaals afgewezen door PostNL. Het bod dat bpost eerder deze maand voorstelde, viel niet in goede aarde bij de Nederlandse collega’s.

Tweede poging

Na de poging in mei, probeerde bpost deze maand opnieuw PostNL te verleiden tot een overname. Deze keer werd er 2,5 miljard euro geboden, wat overeenkomt met zo’n 5,65 euro per aandeel. PostNL liet meteen al blijken dat ze niet warm liepen voor het voorstel, en dat blijkt niet te zijn veranderd. Het Nederlandse postbedrijf heeft inmiddels de overname officieel van de hand gewezen.

Te veel controle

Beslissende factoren waren onder andere het vertrouwen in de eigen strategie, en een “onvoldoende overtuigende” prijs die bpost op tafel legde. Daarnaast werd de “controle door de Belgische overheid” genoemd als een reden om van het bod af te zien.

“Het bestuur van de gecombineerde entiteit [zal] beperkt zijn in zijn mogelijkheden om onafhankelijk te beslissen over zaken waar de Belgische regering tegen zou kunnen zijn,” wordt in het persbericht uitgelegd. Zo vreest PostNL voor een ondermaatse bescherming van de eigen “waarden en cultuur”.

Bpost bevestigt dat ze het antwoord van PostNL hebben ontvangen, en bereidt een reactie voor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business