Nieuws

Zoveel besteedt Amazon jaarlijks aan verzendingen

De logistieke kosten van online handel vormen een uitdaging, ook als je een van de leidende e-commercegrootmachten ter wereld bent.

Het selecteren van de juiste producten, verpakken en verzenden is kostelijk. Combineer dat met elke dag miljoenen bestellingen wereldwijd, en je hebt iets wat nog het meest in de buurt komt van een logistieke crisis. Dit is wat Amazon ervoor betaalt.

4,57 miljard dollar

In 2006 besteedde de gigant jaarlijks 3 procent van de omzet aan logistieke kosten, wat neerkomt op ongeveer 317 miljoen dollar (285 miljoen euro). Netto, want de verzendkosten die werden doorgerekend aan klanten bedroegen al zo’n 567 miljoen dollar (510 miljoen euro).

Bron: Statista

 

Nu, in 2016, komen de totale nettokosten op maar liefst 5 procent van de omzet of 4,5 miljard dollar (4,1 miljard euro) uit. Dat is zonder de kosten van het feestseizoen gerekend, wat traditioneel een pittige periode oplevert voor de logistiek. Desalniettemin een verdubbeling op tien jaar tijd, wanneer de kosten initieel al miljoenen bedroegen.

Meer fulfilmentcenters

Om tegemoet te komen aan die stijgende tendens, investeerde het bedrijf het afgelopen jaar dan ook hevig in een logistieke infrastructuur die de kosten moet drukken. Dat betekent onder andere meer distributiecenters en onderzoek naar efficiënte logistiek. Dit jaar werden volgens Amazons CFO Brian Olavsky bijvoorbeeld al 26 nieuwe fulfilmentcenters opgebouwd.

 

https://www.twinkle.be/nieuws/166496/amazon-stelt-distributiecenters-open-voor-europese-handelaars/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business