Amazon accepteert geen recensies meer van mensen die een product gratis of met korting mochten uittesten, behalve als ze dat via het specifieke testprogramma van de webshop doen.

Advertentie

Amazon hoopt dat recensies voor de producten in zijn webshop beter worden, nu het teksten van gratis testers weert. Het e-commerce bedrijf liet de praktijk lange tijd toe, zolang het maar werd vermeld wanneer iemand een product gratis of met korting had gekregen, maar stelt nu een definitief verbod in.

Bevoordeeld

Chee Chew, Vice-president van Customer Experience, kondigde de verandering aan. De reden waarom de webshop juist nu de aanpassingen doorvoert is onduidelijk na de bekendmaking, maar het motief achter de beslissing hoef je niet ver te zoeken. Studies tonen aan dat gebruikers die een product gratis recenseren, zich vaker positief uitlaten over dat product. En dat is ongewenst. Zoals het bedrijf zelf stelt: “Klantenreviews zijn een van de meest waardevolle instrumenten die we onze klanten kunnen bieden om geïnformeerde keuzes te maken, en we werken er hard aan om er zeker van te zijn dat ze hun werk doen.”

Amazon vooziet enkele uitzonderingen op het nieuwe beleid. Recensisten die meedoen met het Amazon Vine programma mogen wel nog hun mening verkondigen over een gratis gekregen product. Vine bevat controlemechanismes die ervoor moeten zorgen dat er geen bevoordeling sluipt in de producttests. Voor boeken blijft het mogelijk om een recensie achter te laten van een gratis verkregen exemplaar.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here