Nieuws

Amazon.de lokt Nederlandstalige klanten met vertaalde website

Het Duitse platform van Amazon is voortaan ook te bezoeken in het Nederlands. Hiermee komt Amazon tegemoet aan het Nederlandstalige publiek dat het nog steeds zonder eigen platform moet stellen.

 

Vanaf nu hoeven Belgen en Nederlanders hun beste Duits niet meer boven te halen wanneer ze Amazon.de bezoeken. Het Duitse platform wordt langzaamaan vertaald naar het Nederlands. Een hele klus, want zowel de algemene teksten, als de miljoenen artikels moeten een Nederlandstalig jasje krijgen.

[related_article id=”166727″]

Bepaalde secties zoals de accountpagina’s, de navigatie, en hulp-onderwerpen zijn op dit moment al vertaald. Bovendien zal ook de klantendienst van Amazon.de gebruikers nu in het Nederlands te woord kunnen staan. Nog niet alles is al aangepast, staat te lezen op de website: “Hoewel we veel van onze functies in het Nederlands aanbieden, zijn er toch soms functies of berichten op de site die momenteel nog niet in het Nederlands beschikbaar zijn.”

 

De vertaling kan meer Nederlandstalige klanten trekken naar Amazon.de. Belgische en Nederlandse gebruikers zijn immers genoodzaakt buitenlandse Amazon-platformen te bezoeken van buurlanden zoals Duitsland, Frankrijk of het VK, om van het Amazon-aanbod te genieten. Hoewel Nederland twee jaar geleden ook een eigen platform kreeg, biedt die site enkel e-books en e-readers aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business