Komt Amazon eindelijk naar de lage landen?

Amazon sloeg de Benelux over toen het ingang vond op de Europese markt. Komt daar verandering in?

 

Amazon gebruikte tot nu toe een Duits, Engels en Frans platform om een sterke positie in Europa te verwerven. Het platform biedt webhandelaars een plek om waren te verkopen, waarbij indien gewenst een deel fulfilment kan worden overgedragen. Handelaars in de Benelux kunnen daar ook gebruik van maken, maar blijven voorlopig op hun honger zitten op het gebied van een inheems Amazon-platform.

 

Dat is misschien niet meer voor lang. Volgens hardnekkige geruchten zou Amazon plannen om op korte termijn een center in Nederland te openen. Dat Amazon naar de lage landen komt, wordt al jaren gefluisterd, maar werd nooit openlijk bevestigd door de e-commercespeler zelf.

 

Ook nu zwijgt Amazon in alle talen, maar Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org, meende al verregaande geruchten te horen. Zo vertelt hij aan Nrc.nl dat Amazon volgens bepaalde bronnen op zoek was naar Nederlandse werknemers. Bovendien zou er ook al gronden zijn gekocht om lokale distributiecenters op te bouwen.

 

Als dat blijkt te kloppen, is Amazon de tweede gigant die voet aan wal zet in de lage landen. Deze week kondigde ook Alibaba aan om zich in Nederland te vestigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business