Vasco breidt mobiele authenticatie uit met gezichtsherkenning

Vasco biedt in zijn aanbod beveiligingsopties voor mobiele applicaties nu ook modules aan voor gezichtsherkenning en vingerafdrukken.

 

Partners van Vasco zullen binnenkort ook gezichtsherkenning of vingerafdrukscans in hun software kunnen integreren. Het bedrijf is in onze contreien voornamelijk bekend als fabrikant van de digipass-toestelletjes die door verschillende banken verdeeld worden om een veilig aanmeldings- en aankoopsproces te voorzien voor hun klanten. Het bedrijf heeft ook een mobiele poot met Digipass for Apps; het is dit platform dat nu nieuwe biometrische mogelijkheden krijgt.

 

Gebruikers die gezichtsherkenning willen gebruiken om zichzelf te identificeren, zullen eerst een reeks selfies moeten schieten waarmee het programma een “biometrisch template” van hun aanzicht creëert dat wordt versleuteld en opgeslagen. Om de functie te gebruiken zullen ze opnieuw een selfie moeten maken, die het systeem dan vergelijkt met de template. Op basis van een nauwkeurigheidsscore beslist het programma of de foto overeenkomt, maar gebruikers kunnen de kansen van een succesvolle identificatie verhogen door extra gegevens toe te voegen zoals locatie en apparaat.

 

“Digipass for Apps Face Recogniton is een ideale oplossing voor organisaties die zich richten op fraudeschadebeperking door beveiliging te verbeteren en tegelijkertijd de gebruikerservaring willen verbeteren,” stelt Jan Valcke, gedelegeerd bestuurder van Vasco Data Security.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business