Amazon wilt Europese webhandelaars een handje toesteken met een Europese versie van het Fulfilment By Amazon-programma. Binnenkort wordt het mogelijk om je producten in een Amazon-warenhuis te stockeren en te verzenden.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

De verkopers die goederen aanbieden op de Amazon-marktplaats, kunnen nu ook genieten van een bijkomende dienst. Voortaan kan je ook beroep doen op Amazon om je waren te verdelen via distributiecenters over het ganse continent.

 

Goederen zullen worden bewaard in één van de 29 warenhuizen. Bij een bestelling wordt het product verpakt en verzonden vanuit het distributiecentrum dat zich het dichtst bij de klant bevindt. Voor klanten betekent dat minder verzendingskosten en kortere verzendtijd; voor handelaars een kans om internationale handel met beide handen aan te grijpen.

 

“Amazon’s Europese FBA-programma zal handelaars helpen om efficiënter dan ooit te verkopen aan klanten over heel Europa,” aldus Amazon Director of EU Seller Services, Francois Saugier. “Door toegang te krijgen tot miljoenen nieuwe, internationale klanten, krijgen KMO’s de kans om export te versterken en hun bedrijf succesvol uit te breiden.”

[related_article id=”166431”]

Amazon is momenteel operationeel in vijf Europese gebieden: de VK, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Meer dan de helft van Europese verkopers op Amazon gebruiken meerdere markplaatsen om hun waren aan te bieden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here