Nieuws

Kringwinkel lanceert eerste webshop

Vandaag lanceerde Kringwinkel Hageland de eerste online Kringwinkel. Voorlopig kan je neuzen in een aanbod van 1.000 tweedehands vondsten, van boeken tot speelgoed.

 

Het is niet de eerste keer dat Kringwinkel de stap zet naar een online platform. In Gent werd eerder al Uwkringding.be geïntroduceerd, een biedingssite waar men “speciale of waardevolle goederen” kon vinden. Dat is echter niet wat de Kringshop ambieert.

De Kringwinkel op het web

“We merkten dat er toch vraag was naar een online kringwinkel, bijvoorbeeld voor mensen die er tijdens de werkuren niet geraakten,” legt Jana Pulinckx van Kringwinkel Hageland uit. “Met de Kringshop willen we de producten en prijzen van de fysieke Kringwinkel aanbieden. Tot nu toe zijn dat kleinere stukken – speelgoed, boeken, kleren – maar in de toekomst zou we grotere stukken, zoals meubelen, en witgoed kunnen aanbieden.”

 

Bestellingen in de Kringshop worden binnen drie werkdagen verwerkt, en kunnen zowel aan huis worden geleverd, als opgehaald in de Kringwinkels Tienen, Diest of Aarschot. Verzendingskosten bedragen 6,5 euro, tenzij het aankoopbedrag boven de 25 euro bedraagt: dan is de levering gratis.

Expansie

In 2014 bemachtigde de Kringwinkel Hageland een subsidie van de Vlaams-Brabantse dienst Sociale Economie waarmee een eerste testfase gerealiseerd werd. Nu de webshop officieel gelanceerd is, lijken de ambities enkel te groeien. “Er zijn momenteel vijf Kringwinkels in Vlaanderen die, naast de fysieke winkel, interesse hebben om een online Kringwinkel te starten. We hopen natuurlijk dat die evolutie snel vooruit zal gaan,” beaamt Jana Pulinckx.

 

Marleen Vos, directeur bij Komissie, de overkoepelende organisatie van Kringwinkel, laat weten dat ze hoopt meer dan de helft van de Vlaamse Kringwinkels binnen vijf jaar aan boord te krijgen, als de Kringshop succes blijkt te hebben.

Ander medium, zelfde filosofie

Een knuffel van één euro, boeken van dertig cent, of een zes espressomokken voor een habbekrats: alles moet gefotografeerd worden, voorzien van informatie en prijs, en online worden gezet. Hoe kan dat lonen? “Met de Kringshop willen we geen winst maken,” legt Jana Pulinckx uit. “Vooral willen we aansluiten bij de filosofie van de fysieke Kringwinkels: aandacht voor het milieu, betaalbare producten en sociale tewerkstelling. De Kringshop biedt daarin enkele voordelen, zoals nieuwe kansen voor onze werknemers. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun werkervaring verdiepen door mee te werken aan een webshop.”

 

Op 12 mei organiseren ZDNet en Smart Business, in samenwerking met Twinkle, een gratisseminarie over digital commerce. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan je terecht op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business