Nieuws

Carpoolplatform BlaBlaCar maakt Belgische intrede

Het Franse carpoolnetwerk BlaBlaCar heeft een Belgische tak gelanceerd van zijn website en apps. Daarbij maakte het ook een eerste lokale service bekend: een aanvullende autoverzekering via Axa.

Het Franse BlaBlaCar komt met een gelokaliseerde website en apps voor Belgische gebruikers. Die toepassingen zijn sinds gisteren live gegaan. De onderneming kondigde daarnaast ook aan dat het voor zijn Belgische publiek een verzekering zal aanbieden in samenwerking met Axa, zo rapporteert Datanews.

“We hadden best een actieve community in België en vonden het tijd om iets te doen”, stelde Shana Smeets, country manager Benelux bij BlaBlaCar, bij de persvoorstelling. Belgische gebruikers krijgen niet alleen een op maat gemaakt online portaal, maar kunnen ook vlottere betaalmethodes en “leuke extra’s” verwachten. Het platform kon alvast bekendmaken dat het een verzekeringsservice zal aanbieden die de gewone autoverzekering aanvult. Die dekt de betaling van pechverhelping en daarbij horende takel- en transportkosten mocht het voertuig in panne komen te staan, alsook het nadien afleveren van achtergelaten voorwerpen aan hun eigenaars.

BlaBlaCar brengt gebruikers bij elkaar die een carpooloplossing zoeken of aanreiken voor hun traject. Je kan voor een klein bedrag een vrije zitplaats in een auto kopen bij iemand die er eentje aanbiedt op het netwerk. De bedoeling is niet dat de bestuurder winst maakt zoals bijvoorbeeld bij Uber, enkel dat de kosten worden gedeeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business