gmail
Beeld: mrmohock / Shutterstock.com

Google geeft gebruikers van zijn e-maildienst meer controle over wat er met hun e-mails gebeurt met de introductie van de confidentiële modus.

 

Gebruikers van gmail via hun browser kunnen binnenkort het doorsturen van e-mails beknotten, of voorkomen dat de inhoud van hun digitale berichten wordt gekopieerd zonder toestemming. Google lanceert de mogelijkheid om een ‘confidentiële modus’ op de maildienst te gebruiken. De nieuwe optie maakt deel uit van een grotere make-over die gepland staat voor de web-app. De confidentiële modus vergroot de controle die je als persoon of bedrijf over het gebruik van je e-mails hebt.

 

Naast het blokkeren van forwarding en het beperken van kopieer- download en afdrukmogelijkheden voor bepaalde mails zullen gebruikers via gmail ook kunnen afdwingen dat iemand eerst een beveiligingscode moet intikken vooraleer hij een mail te zien krijgt. Verder laat de confidentiële modus ook toe om een vervaldatum op e-mails te zetten, zodat ze na een tijd automatisch verwijderd worden.

 

Google rolt zijn update gmail op het web in de komende weken uit.

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.