De twee bedrijven hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten om een allesomvattend systeem voor zelfrijdende wagens te ontwikkelen.

 

LG en Here Technologies slaan de handen in elkaar om software te bouwen voor autonome wagens. De twee bedrijven kondigden gisteren hun samenwerking aan. Het Zuid-Koreaanse LG is in de eerste plaats bekend als electronicafabrikant; Here Technologies is een voormalige Nokia-afdeling die nu in handen is van Duitse autobouwers en specialiseert zich in navigatietechnologie.

 

De bedrijven willen zich samen toeleggen op het ontwikkelen van een geavanceerd ‘telematics’ systeem, een hub die alle communicatie voor een auto zal overzien. Telematics is een samentrekking van telecom en informatics en refereert naar een allesomvattend softwaresysteem dat de verschillende hardware (camera, sensoren, lidar,…) en dataverbindingen van een zelfrijdende wagen beheert en de nodige navigatiesoftware levert om een wagen veilig over de weg te laten rijden. LG werkt momenteel aan een dergelijk telematics systeem en haalt Here aan boord om de nodige navigatie-knowhow te injecteren in zijn software. Here’s HD Live Map-service zal de basis vormen van de zelfrijdende software. HD Live Map is momenteel in ontwikkeling en zal eens voltooid met precisie wegen en onderdelen zoals verkeersborden en markeringslijnen kunnen identificeren.

 

LG en here hopen met hun samenwerking de vooruitgang in de onwikkeling van de zelfrijdende auto een boost te geven. “We zijn verheugd om een nieuwe standaard in oplossingen voor mobiele communicatie voor te stellen samen met Here, dat baanbrekende navigatietechnologie in huis heeft,” zegt Lee Woo-jong, president van de auto-componenten divisie binnen LG Electronics. “Met partners zoals Here kan LG blijven werken aan de volgende generatie van connected car-technologie en autobouwers helpen met de voorbereiding op de opkomst van de zelfrijdende auto.”

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.