De zakelijke tak van Telenet brengt een nieuw Corporate Fibernet-abonnement op de markt dat naar eigen zeggen het snelste coax-internet biedt voor bedrijven.

Advertentie

 

Vanaf 1 april wordt Corporate Fibernet 500/50 Mbps gelanceerd, een internetabonnement met de “hoogste download- en uploadsnelheid voor de kmo-markt”, maakt Telenet zich sterk. Het telecombedrijf belooft snelheden tot 500 Mbps download en 50 Mbps upload, hoewel die snelheden in praktijk afhankelijk zal zijn van internetverkeer en “andere technische factoren”. Hoe dan ook is de nieuwe dienst sneller dan de bestaande, zakelijke abonnementen, die slechts tot 240 Mbps download en 40 Mbps upload bieden. Met de nieuwe Corporate Fibernet-oplossing kan de kmo zo rekenen op een extra krachtige en betrouwbare verbinding voor bedrijfskritische toepassingen, zoals cloud-applicaties en videoconferenties, voegt Telenet in het persbericht toe.

 

Daarnaast wordt in het abonnement een VSDL-back-uplijn voorzien. Die back-uplijn moet ervoor zorgen dat het bedrijf, weliswaar met lagere snelheden, zelfs bij storingen verbonden is met het internet. Om te vergelijken: de VDSL-lijn die als back-up dient voor huidige Corporate Fibernet-klanten, beschikt over maximale snelheden van 30 Mbps download en 6 Mbps upload. Indien de internetverbinding op de coax-kabel wordt onderbroken, wordt er automatisch overgeschakeld naar de VDSL-lijn; het bedrijf zelf hoeft niets te doen. Ten slotte kunnen klanten 24/7 op ondersteuning rekenen, en worden herstel- en servicegaranties voorzien zoals beschreven in de SLA.

 

Corporate Fibernet 500/50 Mbps is vanaf april in het hele Telenet-gebied beschikbaar. Wat je neertelt voor de oplossing is afhankelijk van de SLA’s en gekozen capaciteit van de back-uplijn, maar prijzen beginnen vanaf 250 euro exclusief btw, laat woordvoerster Isabelle Geeraerts weten.

 

//www.smartbiz.be/nieuws/169356/antwerpen-wordt-ambitieuze-speeltuin-voor-internet-things/

Advertentie