De teleurstelling van vele Mac-gebruikers rond de nieuwe Macbook Pro's speelt Microsoft in de kaart.

 

Microsoft zegt dat de laatste nieuwe kwartaalcijfers voor Surface-toestellen meer dan positief zijn. In november werden een recordaantal Surface Pro 4-toestellen verkocht, mede dankzij succesvolle Black Friday-campagnes. Dat laat het bedrijf weten in een blogpost. Hoewel Microsoft weigert precieze getallen te delen, maar stelt het bedrijf dat vele van de nieuwe klanten afkomstig zijn van voormalige Apple-kopers.

 

Microsoft heeft in de Verenigde Staten een omruilprogramma lopen, waarbij oude Macbooks  ingewisseld kunnen worden tegen een nieuwe Surface. Daarnaast stelt de softwaregigant dat de teleurstelling van Apple-fans in de nieuwe Macbooks een grote rol speelt in de omschakeling.

 

Daarnaast wist Microsoft nog mee te delen dat zijn Surface Book met ‘Performance Base’, de krachtigste variant van het toestel, een bredere uitrol krijgt, ook in Europa. Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Engeland staan op het lijstje. Over België is niets geweten. Ook over de Surface Studio, Microsofts nieuwste pronkstuk, kregen we geen nieuwe informatie.