Nieuws

Windows 10 op 132 miljoen pc’s geïnstalleerd

Windows 10 heeft na drie maanden zijn weg naar 132 miljoen machines gevonden. Het groeipercentage is sterk maar krimpt wel voor de derde maand op rij.

 

Tot nu toe hebben 132 miljoen pc’s de overstap gemaakt naar Windows 10, drie maanden nadat het besturingssysteem officieel gelanceerd werd. Dat meldt analytics bedrijf Net Applications. Windows groeit daarmee nog altijd sneller aan dan Windows 7 destijds, maar dat komt grotendeels door de sterke eerste maand die Windows 10 neerzette.

 

Volgens Net Applications haalde het besturingssysteem tijdens oktober een aandeel van 1,3 procent extra gebruikers binnen, waardoor het percentage Windows 10 machines op 7,9 procent komt op globale schaal. Microsoft zelf heeft sinds 6 oktober geen cijfers meer vrijgegeven over de verspreiding van het OS, toen het bekend maakte dat het 110 miljoen machines had bereikt.

 

De groei van Windows 10 is de laatste twee maanden vertraagd. Om het momentum terug wat aan te zwengelen, gaat Microsoft het upgradeproces nog eenvoudiger maken vanaf 2016. Het is algemeen bekend dat het bedrijf zich de doelstelling heeft opgelegd om 1 miljard toestellen binnen drie jaar tijd te laten overstappen. Aan het huidige tempo is dat zeker haalbaar, maar dat lijkt moeilijk vol te houden. De grootste groei zou eigenlijk dit jaar al gerealiseerd moeten worden. Vanaf 29 juli 2016 zullen gebruikers immers moeten betalen om het OS op hun pc te zetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business