Nieuws

Google brengt mobiele HTML uit die webpagina’s vliegensvlug laadt

Dankzij een opensource HTML code die Google heeft vrijgegeven, kunnen organisaties mobiele pagina's aanmaken die supersnel laden. U kan die snelheid zelf testen via een demopagina.

 

Via het Accelerated Mobiel Page (AMP) project wil Google webcontent vele malen sneller op een mobiele browser doen verschijnen. Het project wordt ondertussen gesteund door Twitter en 30 andere organisaties.

 

AMP kan vergeleken worden met Facebooks Instant Articles model waarbij content rechtstreeks geleverd wordt in de newsfeed van het platform. Alleen is AMP een open standaard die elke uitgever kan gebruiken, terwijl Instant Articles gelimiteerd is tot enkele uitverkoren organisaties. Dankzij zijn opensource karakter kan elke uitgever die AMP HTML inzet nu al ‘amplified pages’ publiceren.

 

U kan de mogelijkheden van AMP al eens bekijken via een demo, op een mobiel toestel uiteraard. U zal op de vertrouwd uitziende Google zoekmachinepagina terecht komen. Maar zodra u een term als “nieuws vandaag” typt, verschijnen er demo-artikels in een carrousel die de mogelijkheid van AMP demonstreren. Wanneer u eentje aantikt, zal deze zo goed als ogenblikkelijk geladen worden op uw scherm. U kan eender welke zoekterm typen, maar niet elke term zal AMP-artikels opleveren. Het is een demo, en enkel artikels die in de carrousel verschijnen hebben de supersnelle laadmogelijkheid.

 

Google heeft ook al een uitgebreide FAQ beschikbaar gemaakt om vragen over AMP tegemoet te komen.

 

Op 27 november organiseren ZDNet en Smart Business een training rond SEO voor tekstschrijvers. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business