Nieuws

Belgische KMO’s lopen niet warm voor cloud printing

Ondanks de boom van cloudapplicaties en het gebruik ervan, geraakt cloud printing maar niet ingeburgerd. Dat zegt een studie van OKI Systems.

 

De enquête, die werd afgenomen bij 248 KMO’s is ondubbelzinnig: cloudapplicaties worden steeds vaker gebruikt, door steeds meer bedrijven, maar cloud printing – printen van eender waar, ook via smartphone of tablet – hinkt hopeloos achterop op de trend. Slechts de helft van de ondervraagden kent het concept, en zij die het wel kennen, zijn vaak ook niet helemaal op de hoogte van het gebruik en de kosten ervan.

 

Nochtans blijkt uit dezelfde studie dat een KMO hierdoor de kosten te veel laat oplopen. Ondanks deze vaststelling lijkt maar liefst 86 procent van de ondervraagden niet van plan te zijn om in de nabije toekomst met cloud printen te gaan werken. De KMO’s lijken te zweren bij de traditionele printomgeving; wat vaak resulteert in een onnodige overvloed aan printapparatuur op een kantoor. Hieruit volgt dat ruim de helft van de decision makers het verbruik van printen zwaar onderschat.

 

Naast de aankoopkost en de gewone verbruikskost, blijkt dat ook ongeoorloofd gebruik van de lokale apparatuur door werknemers een zware kost betekent. Nochtans kunnen moderne printers ook dit aan banden leggen met ingebouwde functies.

 

Op 26 november organiseren Smart Business en ZDNet een gratis seminarie over het digitale kantoor. Meer informatie vindt u op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business