Nieuws

“Foursquare is de prikklok van de 21e eeuw”

"Voor een bedrijf is een langetermijnstrategie moeilijk. Er is een heel groot verschil tussen de interne klok van een bedrijf, en de externe klok", aldus technologie-ondernemer Peter Hinssen.

 

“Voor een bedrijf is een langetermijnstrategie vandaag erg moeilijk. Er is een heel groot verschil tussen de interne klok van een bedrijf, en de externe klok”, aldus Peter Hinssen is thought leader, technologie-ondernemer en voormalig columnist van Smart Business.

Tijdens zijn traditionele rondreis konden Hinssen strikken op een Belgische stop: een presentatie, georganiseerd door een bank, bedoeld voor startende ondernemers. Tijdens deze ontmoeting konden we deze quotes optekenen.

“Het netwerk wint altijd”

Meteen ook de titel van zijn nieuwste boek, dat later dit jaar uitkomt. Al weet Hinssen nog niet in welk formaat. “Het kan een papieren exemplaar zijn, een e-book of iets anders”, klonk het. De kracht van een netwerk van mensen staat hierbij centraal. : “If you want to outrun the network, you have to become a network”, zo citeert hij een bekende Amerikaanse generaal. De opmars van mobiele technologie zorgt er voor dat we altijd verbonden zijn. “De gelukkigste mensen in de kamer zijn die met vijf streepjes. Vijf streepjes voor hun batterij, en vijf voor de mobiele ontvangst”

“Amazon weet exact op welke pagina mensen in slaap vallen”

Amazon verkoopt vandaag meer e-books dan traditionele boeken. “Maar hiermee verwerft het ook talloze informatie”, aldus Hinssen. “Want zowat 95 procent of meer van alle e-books van Amazon wordt op diens Kindle e-reader gelezen.” Meteen rijst de onvermijdelijke vraag: wie is eigenaar van al deze informatie, en wat gebeurt ermee?

“Strategie van bedrijven is fluïde geworden”

Vandaag de dag is voor een bedrijf een langetermijnstrategie erg moeilijk. Zo’n strategie is best zo flexibel en fluïde als mogelijk. “Er is een heel groot verschil tussen de interne klok van een bedrijf, en de externe klok”. Met alle gevolgen van dien. “Van de 18 bedrijven die oorspronkelijk opdoken in het boek ‘Built to Last’ zijn er vandaag nog vier over in hun huidige vorm.”

“Foursquare is de prikklok van de 21e eeuw”

Voor jongeren is technologie en bereikbaarheid een evidentie. “Zij zijn per definitie altijd online, en hebben er ook geen probleem mee om regelmatig hun status en locatie mee te delen, zoals via Foursquare.”

“Zelfs in Italië geven ze geen Latijn meer”

Waarmee Hinssen van leer trekt tegen ons rigide onderwijssysteem. Vakken zijn al jaren onveranderd, en zelfs informatica wordt ouderwets benaderd. “Weet je dat mijn dochter op school de menu-structuur in Microsoft Word van buiten moet kennen?” Hij onthaalt vrij nieuwe onderwijsinitiatieven, zoals de opmars van de Khan Academy, die onder meer via korte YouTube video’s bepaalde thema’s erg toegankelijk maakt. En naar initiatieven als Coderdojo, waarbij kinderen leren coderen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business