Apple gaat aan de slag met de ontwikkeling van een kabelvrije computer. Ook de monitor die zo veel ruimte inneemt, verdwijnt van je bureau.

Advertentie

Apple is bezig met een nieuwe computer waarbij je geen last heb van kabels die in de knoop zitten. Sterker nog, je hoeft op je bureau niet eens ruimte te maken voor een monitor of systeemkast.

Het Amerikaanse bureau dat patenten toekent – US Patent and Trademark Office – heeft dinsdag Apple een patent verleend met de naam Computersystemen met een geprojecteerd scherm.

All-in-one
De patentbeschrijving heeft het over een projectiesysteem dat alle noodzakelijke elementen bevat, zoals de processor. Dit is vergelijkbaar met een all-in-one-desktop. Een draadloze netwerkinterface maakt externe randapparatuur overbodig.

De projector hoeft niet op je bureau te staan, maar kan bijvoorbeeld ook op een kast. Het beeld wordt op een muur of ander oppervlak weergegeven. Interne sensoren zorgen automatisch voor de optimale kleur, resolutie en formaat.

Kabelvrij
Het beste van alles is misschien nog wel dat het systeem zo goed als of zelfs compleet kabelvrij is. Het toetsenbord en de muis communiceren via bluetooth of een andere draadloze technologie. Daarnaast is het mogelijk de projector-pc via batterijen of accu"s van stroom te voorzien.

Door de kracht van een pc en de mobiliteit van een laptop te combineren, bestaat de mogelijkheid het systeem mee te nemen. Zolang je maar een geschikt oppervlak hebt om het beeld op te projecteren.

Zoals altijd staat een toegekend patent niet garant voor de ontwikkeling van het beschreven product. Dit systeem zou echter een logische vervolgstap zijn na de all-in-one computers. Met het nieuwe systeem van Apple ben je namelijk niet meer gebonden aan een grote monitor die veel ruimte inneemt op je bureau.


Geen velden gevonden.