Microsofts golf van updates voor de lente van 2015 krijgt de codenaam 'Threshold' en zal Windows, Windows Phone en Xbox verder integreren.

Advertentie

Microsoft zou in de lente van 2015 een grote update hebben gepland met de codenaam ‘Threshold’ die Windows, Windows Phone en Xbox nauwer met elkaar moet integreren.

Dat schrijft ZDNet-collega Mary Jo Foley op basis van haar bronnen binnen Microsoft. Volgens de bronnen van Foley werd Threshold recent in een interne mail vermeld door Microsoft-topman Terry Myerson.

De naam Threshold is afgeleid van de naam van een planeet uit de Halo-reeks op Xbox.

Threshold zou los staan van de plannen voor een hybride besturingssysteem, dat Windows Phone en Windows RT combineert. De update verwijst daarentegen naar een golf van updates voor Windows, Windows Phone en Xbox, die deze platformen verder naar elkaar toe moeten brengen.

Er wordt daarbij onder meer gedacht aan een verenigde app store, waarmee ontwikkelaars via één kanaal op alle platformen hun app kunnen aanbieden. Daarnaast worden ook de verschillende tools voor ontwikkelaars verenigd, zodat het makkelijker wordt om apps te schrijven die op de verschillende platformen werken.

Threshold moet ook dezelfde set van high-value activities naar alle platformen brengen. Dat is nogal een vaag begrip, maar volgens Foley gaat het onder meer over het gebruik van Office en Bing. CEO Steve Ballmer sprak eerder al over deze high-value activities, toen hij zijn missie voor “One Microsoft” uit de doeken deed.

De Threshold-update staat volgens Foley’s bronnen gepland voor de lente van 2015. Eerst kunnen we ons in 2014 nog aan Windows 8.1 Update 1 verwachten. Die zou ongeveer samenvallen met de lancering van Windows Phone 8.1 (“Blue”). Microsoft wou zelf niet reageren op de gelekte informatie over Threshold.