Nieuws

HTC’ers gearresteerd voor vermeende diefstal bedrijfsgeheimen

Hooggeplaatste ontwerpers van HTC zijn gearresteerd voor de diefstal van bedrijfsgeheimen, zo melden verschillende Aziatische kranten.

Het drietal, werkzaam bij de designafdeling van de Taiwanese smartphonemaker, zou van plan zijn geweest om interfaceonderdelen van het aanstaande HTC Sense 6.0 te verkopen aan Chinese concurrenten.

Volgens Bangkok Post gaat het om vice-president productontwerp Thomas Chien, hoofd research & development Wu Chien-Hung en senior manager ontwerp en innovatie Justin Huang.

De Taiwanese politie arresteerde de HTC-toplui afgelopen vrijdag, nadat het huizen en kantoren had doorzocht die de vermeende diefstal van “doorslaggevende interfacetechnologie” moet bewijzen, aldus de krant.

De drie zouden hun eigen ontwerpfirma’s hebben opgestart om onderhandelingen te kunen voeren. De werknemers hadden bovendien op illegale wijze 330.000 dollar opgestreken met ‘vervalste vouchers’ voor het uitvoeren van opdrachten, schrijft de China Times.

Volgens de Indiase Economic Times blijven Chien en Chien-Hung voorlopig in de cel, terwijl Huang op borgtocht is vrijgekomen. Alle drie de verdachten ontkennen de beschuldigingen.

HTC verklaarde dat de arrestaties geen invloed zullen hebben op de bedrijfsvoering. Kort na de aankondiging schoot de aandelenkoers van het noodlijdende bedrijf omlaag.

De affaire is slechts een van de vele problemen waar de smartphonemaker het mee heeft te stellen, naast dramatische financiële resultaten en leveringsperikelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business