Delen van het Chinese internet waren zondag urenlang onbereikbaar toen de registrant voor .cn-domeinen onder vuur kwam te liggen van een kolossale denial-of-service-aanval.

Advertentie

Volgens het China Internet Network Information Center (CINIC), het staatsagentschap dat zich onder meer bezig houdt met het beheer van het .cn-topleveldomein, gaat het om “de grootste denial-of-service aanval” die het land ooit heeft meegemaakt.

De eerste aanval startte zondag om 2 uur ’s nachts, waarna de nog onbekende aanvaller(s) twee later een nieuw offensief startte(n). Die tweede aanval was het hevigst in omvang en zorgde er voor dat sommige delen van het Chinese internet urenlang onbereikbaar waren.

Bij een denial-of-service (dos)-aanval bestookt een aanvaller met enorme hoeveelheden datapakketjes de webserver van het slachtoffer, die na verloop van tijd bezwijkt onder de toevloed.

Dit soort aanvallen wordt vaak ingezet met een leger besmette computers, of bots, die op commando het gevraagde doelwit onder vuur nemen.

Specialist Cloudflare bevestigde tegenover de Wall Street Journal dat het Chinese internetregister zondag tussen de twee en vuur onderuit lag.

Het zag daarnaast een terugval van 32 procent in het verkeer naar .cn-domeinen vergeleken met de vorige dag, wat volgens het bedrijf representatief is voor het landelijke webverkeer.

CINIC verontschuldigde zich voor het ongemak en zei dat in de loop van de dag weer zou worden overgegaan naar de normale gang van zaken.

Advertentie