“CEO’s moeten een beetje CIO’s worden”

CEO's moeten dringend meer grip krijgen op de technologie die bepalend is voor hun marktsegment. Dat is de conclusie van een onderzoek van McKinsey.

“CEO’s moeten een beetje CIO’s worden”

CEO’s moeten dringend meer grip krijgen op de technologie die bepalend is voor hun marktsegment. Dat is de conclusie van een onderzoek van McKinsey. Volgens het consultancybureau stemmen CEO"s hun bedrijfsstrategie best af op hun IT-investeringen om hun succes op lange termijn te garanderen. “Maar daar wringt het schoentje”, stelt Piet van Vugt, CEO van IT-Nobel. “Niet elke CEO weet wat er op technologisch vlak allemaal gebeurt. Ze zouden daar toch meer belang moeten aan hechten. IT is een strategisch middel. Door vernieuwing kun je nieuwe businesskansen creëren. Snelle vernieuwing in de IT wordt steeds belangrijker voor bedrijven om competitief te blijven.”

 

Kennis, moed en visie

Volgens McKinsey is IT niet langer alleen maar een handig werkinstrument voor een bedrijf, maar kan het ook zorgen voor kostenbesparingen in de gehele organisatie en bedrijfsprocessen vergaand automatiseren en verbeteren. McKinsey adviseert IT strategisch in te zetten, om zo nieuwe bedrijfsmodellen te creëren en bestaande markten aan te vallen. Van Vugt: ‘Er zijn veel manieren om te vernieuwen met slimme IT-oplossingen, zonder grote investeringen. Met cloud- en infrastructuurdiensten kun je de IT-kosten verlagen, om zo weer financiële ruimte te creëren voor verdere innovatie. Maar het vereist wel kennis, moed en visie vanuit het management om die stap te durven nemen.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business