“Microsoft is de weg kwijt”

"Microsoft en zijn hardwarepartners, zoals Acer, hebben geen idee waar ze met hun tablets naartoe willen. Ze snappen de markt niet." Dat stelt analist Carolina Milanesi van Gartner.

“Microsoft is de weg kwijt”

“Microsoft en zijn hardwarepartners, zoals Acer, hebben geen idee waar ze met hun tablets naartoe willen. Ze snappen de markt niet.”

Dat stelt analist Carolina Milanesi van Gartner in een interview met het Amerikaanse blad Computerworld. Aanleiding voor haar forse uitspraak is de lancering van een aantal op Windows draaiende tablets tijdens de Computex handelsbijeenkomst in Taiwan.

Een 8 inch tablet met Office

Acer stelde op Computex de Iconia W3 voor, een tablet met 8,1 inch scherm, Intel Atom-processor, Windows 8 en een voorgeïnstalleerde Officeversie. Vooral dat laatste liet Milanesi uit haar krammen schieten. “Office op een 8 inch? Who cares?”, vraagt Milanesi retorisch. “Zo’n tablet is veel te klein om Office op te laten draaien. Niemand kan daar fatsoenlijk op werken.”

Verwarrende communicatie

Volgens Milanesi munten zowel Microsoft als zijn partners uit in het rondsturen van verwarrende berichten over hun tabletstrategie. “Ze leggen hun klanten niet goed uit wat hun plannen zijn. Leveranciers zijn erg in de war over de tablets en het besturingssysteem en hoe die twee met elkaar moeten samenwerken. Er wordt te veel nagedacht over de vorm, en te weinig over het gebruik. Niemand schijnt nog te weten wie de gebruiker is.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business