8 op 10 CFO’s twijfelen aan betrouwbaarheid LinkedIn-profielen

1,5 miljoen Belgen hebben een profiel op LinkedIn, maar meer dan acht op tien CFO's hechten weinig of geen geloof aan de persoonlijke informatie die LinkedIngebruikers met de rest van de wereld delen.

8 op 10 CFO’s twijfelt aan betrouwbaarheid LinkedIn-profielen

1,5 miljoen Belgen hebben een profiel op de zakelijke netwerksite LinkedIn, maar meer dan acht op tien CFO’s hecht weinig of geen geloof aan de persoonlijke informatie die LinkedIngebruikers met de rest van de wereld delen.

Dat blijkt uit onderzoek van rekruteringsbedrijf Robert Half. 87% van CFO’s en financieel directeurs vindt de profielinformatie op LinkedIn soms (70%) tot nooit (17%) betrouwbaar.

Gebrek aan controle

Als voornaamste reden voor hun achterdocht wijst 39% van de CFO’s op het gebrek aan een systeem om de informatie te controleren. Daarnaast vermoedt 36% dat mensen geneigd zijn om op hun LinkedInaccount te overdrijven over hun ervaring en kundes. 
 

Traditioneel cv betrouwbaarder

83% van de CFO’s heeft naar eigen zeggen met eigen ogen vastgesteld dat bij het vergelijken van LinkedIn-profielen met traditionele cv’s, die laatsten betrouwbaarder en juister blijken te zijn. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business