Meer dan 80% van de ondernemingen hebben jaarlijks behoefte aan meer dan 10% extra bandbreedte.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Vraag naar bandbreedte stijgt

80% van de ondernemingen in de Benelux, en 84% van de andere Europese en Amerikaanse bedrijven, hebben jaarlijks behoefte aan meer dan 10% extra bandbreedte. Dat blijkt uit cijfers van het jaarlijkse internationale Killer Apps onderzoek, in opdracht van service provider Easynet en application performance specialist Ipanema.

38% van de ondernemingen hebben zelfs nood aan meer dan 20% bandbreedte per jaar. Die stijgende behoefte is een gevolg van de onweerstaanbare opkomst van apps en cloud computing. "Heel veel verkeer dat vroeger over het traditionele LAN ging, verhuist naar het WAN", benadrukt Dirk Peeters, managing director Noord-Europa bij Easynet.

Doordat veel overheden nalaten de bandbreedte op hun netwerken tijdig te verhogen, zorgt dat voor de nodige problemen en blijven de prestaties van apps vaak ondermaats. Meer dan 50% van alle ondervraagde bedrijven heeft daar klachten en grieven over.

Sociale media blijven buiten schot
De belangrijkste IT-toepassingen, zoals CRM en ERP, blijken het meeste (35%) gehinderd te worden door een gebrekkige bandbreedte. Sociale netwerken zoals Facebook en YouTube blijken dan weer buiten schot te blijven en zelfs helemaal geen last te ondervinden.