“Binnen vijf jaar zijn tablets over and out”

"Tablets zijn niet meer dan een hype", zegt Thorsten Heins van BlackBerry. "Over vijf jaar zijn ze dood en begraven. Hun rol zal overgenomen worden door smartphones."

“Binnen vijf jaar zijn tablets over and out”

“Tablets zijn niet meer dan een hype”, zegt Thorsten Heins, de grote baas van BlackBerry. “Over vijf jaar zijn ze dood en begraven. Hun rol zal overgenomen worden door smartphones.”

Heins deed zijn uitspraken op de jaarlijkse conferentie van de economische denktank Milken Institute in Los Angeles. In kantooromgevingen ziet hij tablets helemaal verdwijnen. “Misschien zal daar alleen nog een groot scherm hangen. Maar tablets zijn geen goed bedrijfsmodel.”

Geen na-aper
Een opvolger voor BlackBerry’s tablet PlayBook zal er alleen maar komen als er geld mee valt te verdienen. “Een nieuwe BlackBerrytablet heeft in een overvolle tabletmarkt alleen zin als hij zich op een of andere manier totaal onderscheidt van de rest”, vindt Heins.

Hij voorspelt ook dat zijn bedrijf binnen vijf jaar de tablethype glansrijk zal overleefd hebben. “BlackBerry zal dan de absolute leider in mobile computing zijn. Daar mikken we nu op. Ik wil zoveel mogelijk marktaandeel winnen, maar niet door de rest na te apen.”

Op 14 mei organiseert onze uitgeverij een seminarie over Het Nieuwe Werken in onze populaire Business Meets IT-reeks. Meer info op: //www.businessmeetsit.be/events/146387/seminar-het-nieuwe-werken-14-5-2013-/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business