Nieuws

“HP en Dell delven hun eigen graf”

“HP en Dell delven hun eigen graf”

Nadat IT-researcher IDC vorige week bekendmaakte dat de desktop- en laptopverkoop in het laatste kwartaal met 14% gezakt was, kregen de aandelenkoersen van zowel Hewlett-Packard als Dell rake klappen.

Volgens de Amerikaanse economieprofessor Panos Mourdoukoutas hebben beide PC-makers de malaise waarin ze belandt zijn, vooral aan zichzelf te danken. “HP en Dell hebben het voorbije decennium teveel van hun productie in handen gegeven van anderen”, stelt hij in een opiniestuk in het zakenblad Forbes. “Daardoor hebben ze het concurrentievoordeel dat ze ooit hadden, beetje bij beetje weggegeven.”

Volgens Mourdoukoutas hebben de bedrijven door overzee te gaan produceren, al hun kennis voor een appel en een ei ‘weggeschonken’ aan fabrikanten die hun toestellen zo goedkoop konden klonen, om hun broodheren vervolgens te gaan beconcurreren met scherpe prijzen.

Versplintering
Dell outsourcete niet alleen zijn productie, maar ook zijn marketing en research: in 2006 bracht het bedrijf zijn R&D afdeling onder in India.

Professor Mourdoukoutas: “Het bedrijf delfde zo zijn eigen graf. HP en Dell hebben alle controle verloren door de geïntegreerde productieketting te fragmenteren en te versplinteren over verschillende onafhankelijke onderaannemers.”
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business