Nieuws

Directory List & Print 2.11.8.6

De Windows-Verkenner biedt de meest gebruikelijke functies aan. Maar wat ontbreekt is het makkelijk afdrukken van de mapinhoud. Directory List & Print werkt die lacune weg.

Meteen na installatie kun je met de tool aan de slag. De interface zit logisch in elkaar. Op het tabblad Directory geef je eerst aan van welke map je de inhoud afgedrukt wil zien. Dat kan door het pad zelf in te tikken of door naar de gewenste map in een boomstructuur af te dalen. Het is ook mogelijk een netwerkmap aan te geven.

[download_file]

Zodra de invoer bekend is, ga je over naar het tweede tabblad: Selection. Hier duid je aan welke informatie uit de gekozen map je precies wil ophalen. Je kunt kiezen uit onder meer de mapnaam zelf, de bestandsnaam, bestandsgrootte, datum en het tijdstip. Ook kun je aangeven of je al dan niet de onderliggende mappen mee in de lijst wil.

In de betaalde Pro-variant kun je bovendien aangeven hoe diep in de mappenhiërarchie je hiervoor wil afdalen. Er zijn trouwens nog wel enkele andere extra’s die de gratis versie ontbeert.

Naarmate je de gewenste informatie selecteert, verschijnt de lijst in een paneel, onder aan het tabblad. Die lijst kun je trouwens rechtstreeks aanpassen alvorens je de inhoud richting printer stuurt. Verwacht hier echter geen echte tekstverwerker: je kunt eigenlijk alleen maar tekst schrappen of toevoegen.

Over ten slotte naar tabblad drie: Output. Hier duid je aan waar de lijst met de gekozen mapinhoud moet terechtkomen. Naar een printer, naar het Windowsklembord, naar Word of Excel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business