Nokia krijgt de wind van voren met het besturingssysteem MeeGo. Verschillende analisten adviseren Nokia om Symbian te gebruiken voor low-end toestellen en MeeGo niet verder te ontwikkelen. De focus kan beter worden gelegd op Windows Phone 7 om competitief te blijven. De druk wordt opgevoerd een week voor de persconferentie van Nokia. Gloednieuwe CEO en […]

Advertentie

Nokia krijgt de wind van voren met het besturingssysteem MeeGo. Verschillende analisten adviseren Nokia om Symbian te gebruiken voor low-end toestellen en MeeGo niet verder te ontwikkelen. De focus kan beter worden gelegd op Windows Phone 7 om competitief te blijven.

De druk wordt opgevoerd een week voor de persconferentie van Nokia. Gloednieuwe CEO en vroeger Microsoft topman Stephen Elop wordt het vuur aan de schenen gelegd om de overstap naar Windows Phone 7 te motiveren. In een open brief naar Elop en Microsoft CEO Steve Ballmer vertelt Berenberg Bank’s Adnaan Ahmad waarom Nokia best met Windows samenwerkt.

Volgens Adnaan Ahmad is MeeGo de grootste grap in de technologie-industrie op dit ogenblik. Alle andere grote fabrikanten steunen Google en Windows Phone 7-toestellen geraken niet verkocht. Symbian kan best zo snel mogelijk worden gebruikt voor low-end toestellen om daar de concurrentie aan te gaan met Google’s budget ecosysteem. Het valt op dat iedereen zich zorgen baart over de toekomst van MeeGo, een samenwerking van Intel en Nokia. Afwachten wat Nokia gaat vertellen volgende week op het Mobile World Congress in Barcelona.
 

Advertentie