Nieuws

‘Windows terugbetaald krijgen moet makkelijker’

Een groep klanten heeft Microsoft in Italië voor de rechter gedaagd. Ze vinden dat het te moeilijk is om het geld van ongebruikte Windowsversies terug te vragen.

Veel gebruikers die een computer kopen met Windows daarop geïnstalleerd, zetten er zelf een andere Windowsversie op. De versie die de fabrikant levert, kun je terugbetaald krijgen als je deze verwijdert.

Maar de regels voor die terugbetaling zijn erg streng. De gebruikersovereenkomst van Windows stelt immers dat de software niet meer wordt terugbetaald zodra je de pc aanzet en begint te gebruiken.

Bovendien moet je voor een terugbetaling niet bij Microsoft aankloppen, maar bij de computerbouwer die je machine in elkaar heeft gezet. Wie gewoon een doosje in de winkel heeft gekocht en de gebruikersovereenkomst niet accepteert, wordt wel door Microsoft terugbetaald.

Verenigde consumenten
De zaak werd aangespannen door de Italiaanse consumentenvereniging Associazione per i Diritti degli Utenti e Consumatori, ADUC in het kort. Dat ontdekte The Register.

De Italianen willen dat gebruikers voortaan gewoon bij Microsoft hun geld kunnen terugvragen. Ze vragen daarom de afschaffing van de paragraaf in de gebruiksovereenkomst die stelt dat een terugbetaling bij de computerbouwer bedongen moet worden.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business