Facebook wil meer dan 500 aandeelhouders hebben. Daardoor moet het bedrijf meer financiële informatie delen en waarschijnlijk een beursgang maken. Het is The Wall Street Journal die concludeert dat Facebook zich voorbereidt op een beursgang. Daarvoor baseert de krant zich op een document van honderd pagina’s dat het bedrijf heeft bezorgd aan een groep potentiële […]

Advertentie

Facebook wil meer dan 500 aandeelhouders hebben. Daardoor moet het bedrijf meer financiële informatie delen en waarschijnlijk een beursgang maken.

Het is The Wall Street Journal die concludeert dat Facebook zich voorbereidt op een beursgang. Daarvoor baseert de krant zich op een document van honderd pagina’s dat het bedrijf heeft bezorgd aan een groep potentiële investeerders. Daarin staat dat Facebook meer dan vijfhonderd aandeelhouders zal hebben.

Vanaf meer dan vijfhonderd investeerders moet een bedrijf in de VS zijn financiële gegevens delen. Dat is de wet. Maar als bedrijven dan toch zoveel informatie moeten bekendmaken, geven ze zich vaak helemaal bloot en maken ze een beursgang.

Mark zegt anders
Grote baas Mark Zuckerberg heeft al wel andere dingen gezegd over een mogelijke beursgang. Volgens hem is er geen haast bij. Maar daar gelooft The Wall Street Journal dus geen snars van, gezien de overeenkomst met Goldman Sachs. De bank heeft een investeringsvehikel opgezet dat 1,5 miljard dollar voor Facebook moet verzamelen.

Nu de geschatte waarde van Facebook in anderhalf jaar is vervijfvoudigd van tien naar vijftig miljard dollar, is het financieel erg aanlokkelijk om toch naar de beurs te trekken. Zelfs al moet het bedrijf dan zijn inkomsten, winst of verlies en de verloning van toplui meedelen.


Geen velden gevonden.