De bonden bij staalreus ArcelorMittal hebben acties ondernomen tegen een geplande outsourcing van de IT-medewerkers naar CSC. AcerlorMittal wil 484 Europese jobs uitbesteden, waarvan er 37 zijn van de Gentse vestiging. Ook in Luik en Genk worden mensen getroffen door het plan. Het is volgens de bonden de eerste uitbesteding van het bedrijf. “De werknemer […]

Advertentie

De bonden bij staalreus ArcelorMittal hebben acties ondernomen tegen een geplande outsourcing van de IT-medewerkers naar CSC.

AcerlorMittal wil 484 Europese jobs uitbesteden, waarvan er 37 zijn van de Gentse vestiging. Ook in Luik en Genk worden mensen getroffen door het plan. Het is volgens de bonden de eerste uitbesteding van het bedrijf.

“De werknemer heeft geen keuze,” stellen de bonden in een pamflet, “er komt een verplichte transfer naar CSC. Onze werknemers hebben gekozen voor Sidmar, hebben een contract met Sidmar. Het is uiteindelijk ArcelorMittal geworden en er is intussen veel veranderd.”

ArcelorMittal wil de IT buitenshuis laten verzorgen omdat het vindt dat het geen kerntaak is.

Reputatie CSC
Het bedrijf CSC heeft geen al te beste reputatie bij de vakbonden als het gaat om de rechten van de werknemers.

En er is nog meer ongerustheid bij de bonden. Ze vinden dat ze zich steeds constructief hebben opgesteld en dat de herstructureringen gebeurden binnen een sociale dialoog. Nu is er geen enkele marge meer, stellen ze vast en omschrijven dat als een trendbreuk.

 

Advertentie