Nieuws

Apple-makers ziek van logo’s

Arbeiders die in China laptops van Apple en iPhones in elkaar zetten, zijn ernstig ziek geworden na het gebruik van een gevaarlijke chemische stof.

De arbeiders gebruiken n-hexaan om de logo’s van Apple-producten te kleven en te poetsen, zo meldt de Australische zender ABC. Dat is een bestanddeel van benzine en het is schadelijk voor de gezondheid.

Om te bewijzen dat ze wel degelijk aan Apple-producten werkten, hebben de arbeiders een aantal logo’s getoond aan ABC. De zender gaat ervan uit dat het geen namaaklogo’s zijn.

Ziekenhuis
Na inhalering voelden de Chinese arbeiders zich duizelig en gevoelloos. Uiteindelijk konden ze niet meer lopen. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Een medewerkster van de fabriek getuigt tegenover ABC dat volgens haar de oversten wisten dat de stof giftig is. Maar n-hexaan werkt gewoon het best voor die job. Met andere chemicaliën zou het trager gaan volgens haar.

Apple wil niet aan ABC bevestigen of hun producten werkelijk van de Chinese bedrijven komen. Het technologiebedrijf zegt wel verscherpte veiligheidsvoorschiften te hanteren voor de arbeidsplaatsen bij leveranciers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business