Nieuws

Resellers tevreden over ‘back-to-school’-acties

Nu de jongeren al geruime tijd terug op de schoolbanken zitten, is het tijd om even terug te blikken op de diverse back-to-school acties. De meeste resellers die IT Reseller contacteerde, waren tevreden over de acties die ze voerden.

“De Back-to-School periode is een zeer belangrijke periode voor ons,” zegt Sven Maes van SMCit Computers. “We hebben twee rare jaren achter de rug waarbij we moeilijk konden inschatten wanneer we het druk gingen hebben, maar eind augustus, begin september is de enige periode die op peil blijft.” Dat in tegenstelling tot de eindejaarsperiode, die vroeger voor vele resellers het jaar nog moest goed maken. “De eindejaarperiode is druk maar wisselvallig,” zegt Maes. Dat beaamt ook Steven Van Hoecke van All in One Systems. “Elk jaar merken we dat augustus en september beter worden, terwijl december stabiel blijft.” “Ten opzichte van vorig jaar is onze Back-to-School actie makkelijk twintig procent beter,” denkt Mike Veeckmans van Spizzy. “Er wordt heel wat boxmoving gedaan maar ook extra diensten geleverd, zoals installatie ter plaatse, overzetten bestanden en dergelijke.” De enige die niet warm loopt voor een B2S periode is Marc Vermeersch van The Computer Store: “Wij doen daar al jaren niets meer aan. Onze verkoop aan particulieren is in tegenstelling tot vroeger vrij stabiel, we kennen weinig pieken of dalen.”
 
Folders of eigen acties?
De resellers spelen actief in op deze periode. “We doen mee aan acties via leveranciers,” zegt Sven Maes. “We verspreiden een huis aan huis folder, doen mailings en updaten onze website met de student in het achterhoofd. Soms steken we zelf acties in elkaar, maar meestal volgen we grotendeels de acties van de distributeurs. Aangezien zij ook door hebben dat dit een piekperiode is, hebben ze steevast een leuke of interessante actie. Ook de merken zelf zien deze periode al de uitgelezen kans om acties te doen. We worden van alle kanten benaderd om er aan mee te doen.”
Mike Veeckmans steekt zelf een aantal acties in elkaar, op basis van de promoties die distributeurs aanbieden, maar maakt daarnaast ook gebruik van de folders van distributeur Jasa. “Zij zetten dan meestal hun QForce producten in de kijker.” Steven Van Hoecke gelooft minder in folders. “Het cliënteel dat wij bedienen wenst geen ellenlange folders met halve promoties of hier en daar een product met grote marge. Veel studenten kennen de prijzen, daarom vinden wij het niet nodig een volledige folder te gaan verdelen. Enkele kleine interessante producten, meer is er niet nodig.”

Elk zijn PC

Hoe verklaren de resellers het succes van een Back-to-School actie? “De PC of laptop is een ‘noodzakelijk kwaad’ geworden voor schoolwerk,” zegt Mike Veeckmans. “In de lagere school kunnen de kinderen nog dikwijls mee op de PC van de ouders werken, vanaf het middelbaar krijgen of kopen ze dikwijls hun eigen PC of laptop omdat ze deze niet meer kunnen of willen delen met hun ouders. Ouders nemen dikwijls zelf het standpunt in dat de kinderen beter hun eigen PC hebben dan de gedeelde familie-PC.” Dit levert ook extra verkoopskansen op. “Hier biedt zich inderdaad de mogelijkheid om extra randapparatuur te gaan verkopen zoals USB sticks, netwerkprinters, routers, NAS, etc… Voor jongeren die naar de hogeschool of unief gaan is een laptop of PC op kot noodzakelijk , ook hier met eventueel extra randapparatuur. Tot voor kort kon een gezin nog wel verder met 1 PC, tegenwoordig is de verdeling echter gewijzigd naar volgende: 1 PC/laptop voor de ouders en 1 per kind. Dat is toch wat wij merken bij onze klanten. En de lage prijzen van de Back to School acties zorgen ervoor dat dan de aankooppiek er is.”

Sven Maes ziet nog een andere reden voor het succes van deze actie. “Na een vakantieperiode hebben mensen weer zin om er in te vliegen. Ze hebben ook voldoende tijd gehad om over de zaken na te denken. Ze nemen dan de beslissing om de aankoop te doen. Want het zijn heus niet alleen de studenten die veel kopen in deze periode.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business