Zotac breidt het gamma van ZBOX mini-pc’s uit met twee nieuwe toestellen, beide met een Intel Atom D525-processor, Nvidia Ion 2-graphics en een Blu-ray-drive. Zowel de ZBOX Blu-ray HD-ID 33 als HD-ID 34 bouwen op de Intel NM10-chipset met een Atom D525-processor aan 1,8 GHz. Het grafische gedeelte wordt verzorgd door een Ion 2-chip met 512 […]

Advertentie

Zotac breidt het gamma van ZBOX mini-pc’s uit met twee nieuwe toestellen, beide met een Intel Atom D525-processor, Nvidia Ion 2-graphics en een Blu-ray-drive.

Zowel de ZBOX Blu-ray HD-ID 33 als HD-ID 34 bouwen op de Intel NM10-chipset met een Atom D525-processor aan 1,8 GHz. Het grafische gedeelte wordt verzorgd door een Ion 2-chip met 512 MB DDR3-geheugen. De HD-ID 33 is verder voorzien van een harde schijf van 250 GB en 2 GB DDR2 geheugen aan 800 MHz. Daarin onderscheidt dit toestel zich van de HD-ID 34, die helemaal identiek is maar geleverd wordt in een barebone-uitvoering die de gebruiker naar keuze kan voorzien van geheugen en een harde schijf of SSD.

Dankzij de Ion 2-chip en de geïntegreerde slot-in Blu-ray-speler profileert Zotac beide toestellen in de eerste plaats als mediaspelers. Naast DVI is dan ook een HDMI-connector aanwezig om een televisie op aan te sluiten, net als 7.1-geluid met een optische S/PDIF-uitgang en een kaartlezer.

Beide toestellen zijn met zowel voor- als achteraan één USB 2.0- en één USB 3.0-poort rijkelijk voorzien van ingangen. De USB 2.0-poort achteraan dubbelt als eSATA-connector. Zotac voorziet daarbij nog eens van een geïntegreerde draadloze 802.11n-netwerkverbinding en een mini-PCI Express uitbreidingsslot.

Dankzij de dunne vormgeving kunnen de nieuwe Zbox-nettops achter een scherm of monitor worden bevestigd. Richtprijzen van beide toestellen zijn nog niet bekend.