Nieuws

‘Zakelijke IT staat ver achter’

Zakelijke technologie ligt ver achter op wat consumenten gebruiken. Dat zegt Marc Benioff, de baas van cloudsoftwarebedrijf Salesforce.com.

Mensen gebruiken in hun vrije tijd sociale netwerken zoals Facebook en Twitter, weet Benioff. Beide websites hebben volgens hem een impact die niet geëvenaard wordt door eender wat er aan zakelijke software beschikbaar is.

“De realiteit is dat onze economie verandert, en de bedrijven die niet mee veranderen zullen achterblijven", zegt Benioff tegen ZDNet UK. "IBM verkoopt nog steeds mainframes, Microsoft verkoopt nog Windows, maar ze leiden de innovatie niet meer en ze maken geen nieuwe markten bij. Bedrijven zijn ofwel leiders, ofwel ze beschermen hun lucratieve monopolies.”

Geen toevallige kritiek
De boodschap past volledig bij het Salesforce.com-product waarvan deze week een mobiele versie is voorgesteld: Chatter. Dat is een sociaal netwerk voor bedrijven. Werknemers kunnen er bijvoorbeeld documenten mee delen.

Met dat netwerk probeert Salesforce.com de functies van Facebook en Twitter in een zakelijke context te integreren.

Chatter Mobile verschijnt later dit jaar als applicatie voor de iPad, de iPhone en BlackBerry. Versies voor Google Android volgen later.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business