Nieuws

Nieuwe API’s voor Chrome

Google heeft de laatste bètaversie van zijn Chrome-browser vrijgegeven, met nieuwe API’s voor de ontwikkelaars van extensies.

Het gaat om twee experimentele API’s en eentje waarmee de ontwikkelaars extra functies kunnen toevoegen aan het contextmenu. Die verschijnt wanneer de gebruiker de rechtermuisknop indrukt en kan toegepast worden op elke webpagina of bij een selectie. Het is onder meer mogelijk om het menu te voorzien van een optie om foto’s eenvoudig te delen via Google Buzz, Gmail of Picasa. Extensies groeperen helpt je om het geheel overzichtelijk te houden. Volgens Google vroegen veel ontwikkelaars naar zo’n API.

Dan zijn er nog twee experimentele API’s, die voorlopig alleen voor ontwikkelaars beschikbaar zijn. Als de feedback positief is, worden ze misschien op een later tijdstip opgenomen in de browser.

Met de omnibox-API is het mogelijk om een sleutelwoord te registreren in de taakbalk, waarmee je bijvoorbeeld aangepaste zoekondersteuning inbouwt voor je favoriete website. De infobar-API laat ontwikkelaars toe om infobalken te tonen aan de bovenkant van een tabblad.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business