Pocketcamera’s met HD-beeld zijn een van de grootste trends in de techwereld. Hun populariteit heeft ook cameraspecialist Sanyo over de streep getrokken om zelf een betaalbaar model uit te brengen: de VPC-PD2BK. Het Sanyo-cameraatje heeft grofweg dezelfde kenmerken als veel andere eerder verschenen zakcamera’s van Samsung, Flip, of Kodak. Het heeft een ingebouwde usb-aansluiting en […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Pocketcamera’s met HD-beeld zijn een van de grootste trends in de techwereld. Hun populariteit heeft ook cameraspecialist Sanyo over de streep getrokken om zelf een betaalbaar model uit te brengen: de VPC-PD2BK.

Het Sanyo-cameraatje heeft grofweg dezelfde kenmerken als veel andere eerder verschenen zakcamera’s van Samsung, Flip, of Kodak. Het heeft een ingebouwde usb-aansluiting en HDMI-poort, kan 10 Megapixel foto’s schieten en neemt beeld op in Full HD (1.920 x 1.080) tegen 30 fps. Sanyo voegt daar 3x optische zoom voor extra scherp beeld bij close-ups.

Als extra’s heeft Sanyo gezichtsherkenning ingebouwd en levert software die het uploaden naar YouTof Picasa moet vergemakkelijken. De opvallend uitziende VPC-PD2BK zal in eerste instantie voor 170 dollar op de Amerikaanse markt worden uitgebracht. Het is nog niet bekend wanneer het hoekige zakcameraatje op de Belgische markt zal verschijnen.