Microsoft heeft op zijn blog een reactie geplaatst op het nieuws dat Google intern Windows wil dumpen. Dat zou de zoekgigant uit veiligheidsoverwegingen doen. Maandag werd bekend dat Google zijn werknemers op Mac OS X, Linux of Chrome OS wil laten overstappen. Aanleiding daarvoor is de Chinese hackaanval die eind 2009 via Internet Explorer 6 op het […]

Advertentie

Microsoft heeft op zijn blog een reactie geplaatst op het nieuws dat Google intern Windows wil dumpen. Dat zou de zoekgigant uit veiligheidsoverwegingen doen.

Maandag werd bekend dat Google zijn werknemers op Mac OS X, Linux of Chrome OS wil laten overstappen. Aanleiding daarvoor is de Chinese hackaanval die eind 2009 via Internet Explorer 6 op het bedrijf werd uitgevoerd. Daarbij hebben de hackers bedrijfsinformatie gestolen.

Ook al bevestigt Google het nieuws over de Windows-verbanning niet, toch voelt Microsoft zich geroepen een antwoord te formuleren op zijn Windowsblog. “Als het op veiligheid aankomt, geven zelfs hackers toe dat we beter presteren dan anderen”, luidt het.

Daarnaast zegt Microsoft nog dat Mac tegenwoordig ook het doelwit vormt van gevaarlijke malware. Het somt ook een aantal redenen op waarom Windows 7 en Internet Explorer 8 bij de top van veilige software horen.

Advertentie