Nieuws

Cisco ‘ontvriendt’ HP

Cisco heeft HP zijn resellerstatus ontnomen. Kennelijk is Cisco bang dat HP te vroeg belangrijke informatie krijgt over innovatie ontwikkelingen, vooral dan op het vlak van de datacenter strategie van Cisco.

Sinds vorig jaar is de relatie tussen HP en Cisco bekoeld. Cisco begint steeds meer producten uit te brengen die HP beconcurreren in het datacenter, onder de noemer van zijn UCS-strategie. Ook de overname van netwerkenbedrijf 3Com door HP moet in dat kader gezien worden. Nu heeft Cisco beslist dat de reseller overeenkomst met HP die end april afloopt, niet verlengd wordt. HP had de beslissing van Cisco zien aankomen, het sloot intussen een overeenkomst met QLogic.
 
De Nederlandse channelsite Channelworld citeert analist Adam Jura van Ovum die zegt dat HP meer nood heeft aan de technologie van Cisco dan omgekeerd. Jura wijst er op dat 3Com bij verre na niet op het niveau van Cisco staat, en dat HP zijn relatie met QLogic nog goed op gang moet krijgen.
 
Ovum denkt ook dat vooral Dimension Data, dat ook als integrator van Cisco optreedt, van de breuk tussen HP en Cisco zal profiteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business