Nieuws

‘Smartbook’ kan Lenovo 250.000 euro kosten

Lenovo mag het woord smartbook niet meer gebruiken. Dat heeft een Duitse rechtbank beslist na een klacht van het bedrijf Smartbook AG.

De gerechtelijke uitspraak verbiedt Lenovo om nog het woord ‘smartbook’ te gebruiken als het gaat over zijn reeks mobiele computers. Elke keer dat ze het woord toch gebruiken, kan dat hen 250.000 euro kosten.

Nochtans is smartbook een wijd verspreide term voor een bepaald slag mobiele computers. Smartbooks zijn toestellen die het midden houden tussen een smartphone en een netbook.

Lenovo heeft geen producten met de naam ‘smartbook’, maar heeft wel computers van het type smartbook. Het enige wat er voor hen veranderd is, is dat ze de term vermijden in alle communicatie. In Duitsland dan toch. Een persbericht met het gewraakte woord is al van de Duitse website van Lenovo verdwenen.

Uw merk of uw geld
Smartbook AG heeft al in 2001 een gedeponeerd merk gemaakt van ‘smartbook’. Het bedrijf beweert dat het sindsdien het merk verder ontwikkeld en actief gebruikt heeft. Op een speciale website legt het bedrijf uit waarom het zo actief zijn merk beschermt. Oh ja, het bedrijf wil zijn merk best verkopen. Het lijkt dus niet zozeer een kwestie van merkbescherming, maar een geldkwestie.

Smartbook AG heeft ook in de Benelux het merk ‘smartbook’ geregistreerd. Maar hier waren nog geen gerechtelijke uitspraken en zijn er dus ook geen dwangsommen zoals in Duitsland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business